ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Summit-ul UE s-a concentrat aproape exclusiv pe criza din Gaza, în vreme ce pentru Ucraina liderii europeni nu au reușit să ajungă la un consens.

Pentru a disimula mediatic eșecul aprobării programului de 50 de miliarde de euro pentru Kiev, liderul Consiliului European, Charles Miches s-a străduit să dea asigurări că Ucraina rămâne o „prioritate comunitară”.

El a anunțat că o parte din veniturile de la bunurile rusești înghețate va fi folosită pentru a ajutora Ucraina.

Totuși, dincolo de festivismul pro-ucrainean – care a mai pălit și el între timp - marea problemă este că, în privința ajutorului de 50 de miliarde de euro eșalonat pe patru ani pentru Kiev, liderii UE NU au ajuns la un acord.

Marea surpriză este că acestui ajutor nu i s-au opus, cum era de la început previzibil, doar Ungaria și Slovacia.

Potrivit surselor citate de publicația ucraineană Strana – de obicei excelent informată – ajutorului UE pentru Ucraina i s-au mai opus și Belgia, dar și alte state din Estul Europei.

O fi și România printre ele? Să fi avut noi tupeul ăsta, acum la spartul târgului, tocmai când am semnat un „parteneriat strategic” cu Ucraina?