ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul de la Londra este prins între ciocan și nicovală: criza economică îl obligă la economii, iar NATO și generalii săi facpresiuni pentru a majora substanțial cheltuielile militare.

Trezoreria britanică a anunțat recent că Apărarea nu va primi sume noi de bani, informează Sky News.

Sursele din Ministerul Apărării citate de Sky au anunțat în același timp că plănuita „revigorare” a politicii de apărare a Marii Britanii ar putea fi amânată până după aprobarea bugetului, programată pentru luna martie.

Săptămâna trecută, un important general de la Pentagon i-a spus ministrului britanic al Apărării, Ben Wallace, că British Army nu mai este privită ca o forță armată de top, după decenii de dmininuare ale mărimii și puterii sale.

Acum, sursele citate afirmă că Marea Britanie nu va fi capabilă să pună la dispoziția NATO atâtea trupe câte se aștepta din partea sa pentru crearea unei forțe de reacție în conformitate cu provocarea reprezentată de conflictul din Ucraina.

Presiunile din interior și din exterior asupra lui Rishi Sunak sunt imense pentru a acționa ca un „premier în vreme de război”.

Potrivit informațiilor, armata britanică trece printr-o mare criză. Lipsesc toate, de la artilerie și sisteme de apărare aeriană, până la rachete cu rază lungă de acțiune sau muniție.

Aceleași surse citate de Sky News afirmă că, în prezent, British Army nu mai are muniție decât pentru câteva zile de luptă.

În același timp, Marea Britanie se confruntă cu o criză economică fără precedent.

De pildă, se așteaptă ca recesiunea de anul acesta să fie egală cu cea din Rusia.

Iar specialiștii avertizează că Marea Britanie trebuie să se pregătească pentru un „deceniu pierdut”.

Tony Danker, directorul general al Confederației Britanice a Industriilor (CBI), rezuma astfel situația economică a țării sale:

„Marea Britanie este în stagflație –inflație explozivă, creștere negativă, o prăbușire a productivității și a investițiilor.”

Iar Financial Times avertiza că Albionul va trece prin cea mai gravă recesiune dintre toate țările G7.

Criza economică este atât de mare și efectele sale asupra populației sunt atât de dezastruoase, încât dilema „Eat or Heat?” reprezintă azi o dramă pentru milioane de britanici.

Dar premierul Rishi Sunak se confruntă cu o trilemă: Hrană, Căldură sau Gloanțe?