ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Documentele Pentagonului ajunse recent în spațiul public dezvăluie exact opusul narațiunii oficiale care ni se bagă în cap de 14 luni încoace.

Conflictul din Ucraina este de fapt „un război prin procură între superputeri” (SUA și Rusia) și că Ucraina de fapt „pierde războiul”, a concluzionat Tucker Carlson, în editorialul său de joi de la Fox News.

Carlson s-a referit la informațiile aflate în documentele militare scurse în presă în ultimele două luni, faptă pentru care a fost arestat și învinovățit un tânăr de 21 de ani, membru al Gărzii Naționale.

Realizatorul TV și-a bazat editorialul în special pe două dezvăluiri cruciale.

Cea dintâi este undocument datat 23 martie, conform căruia SUA a trimis forțe speciale în Ucraina, alături de alte țări membre NATO.

Marea Britanie a desfășurat cel mai mare contingent de astfel de trupe: 50, urmată de Letonia – 17, Franța – 15, Statele Unite – 14 și Olanda – 13.

A doua dezvăluire este făcută de Washington Post:

Scurgerile de informații demonstrează că, în ciuda „declarațiilor publice ale administrației Biden despre vitalitatea armatei ucrainene”, în realitate, Washingtonul se așteaptă la un important „deficit” de „capabilități și resurse” pentru mult-trâmbițata contra-ofensivă de primăvară ucraineană.

După toate probabilitățile, așa cum rezultă din estimările Pentagonului aflate într-undocument clasificat Top Secretofensiva Kiev va aduce doar „câștiguri teritoriale modeste” și „va agrava pierderile”.

Carlson și-a început monologul de joi reamintind cele două idei principale legate de Războiul din Ucraina, care au fost repetate opiniei publice „în ultimele 14 luni” de către „toate centrele de putere” din Statele Unite, inclusiv guvernul, și „practic de toate organele de presă de știri cu răspândire națională”.

1.   „Războiul din Ucraina este un război pentru suveranitate națională, nu un război prin procură între superputeri.”

2.   „Ni s-a repetat până la sațietate că Ucraina va câștiga acest război, că trupele ucrainene sunt eroice și nobile, iar trupele rusești sunt răul întruchipat și incompetente. Ucrainenii îi bat pe ruși. În final, victoria lor este inevitabilă.”

„Acestea sunt cele două teme fundamentale ale Războiului din Ucraina, și ambele sunt minciuni”, a afirmat Tucker.

Referindu-se la documentele scurse în spațiul public, ziaristul a declarat:

„Acesta nu este războiul Ucrainei. Este războiul nostru. Statele Unite sunt combatant direct într-un război împotriva Rusiei. În timp ce noi vorbim, soldații americani luptă cu soldații ruși. Deci, nu este un conflict regional din Europa de Est. Este un război fierbinte între primele două superputeri nucleare de pe Pământ și totuși acest război nu a fost declarat oficial.”

Și Carlson a continuat:

„Nu a fost autorizat de Congres și de aceea acest război încalcă legea americană. Constituie o infracțiune.”

Mai departe:

„Al doilea lucru pe care l-am aflat din aceste documente este că, în ciuda implicării directe a Statelor Unite, Ucraina este pe cale să piardă războiul. Șapte ucraineni sunt uciși pentru un rus. Apărarea antiaeriană ucraineană a fost complet distrusă. Ucraina pierde. Administrația Biden este perfect conștientă de acest lucru. Este panicată din această cauză, dar în public a mințit.”

Realizatorul de la Fox a reamintit un episod important din istoria minciunii publice a Washingtonului:

„Cu doar două săptămâni în urmă, de pildă, secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat în fața Senatului american că puterea militară rusă este în declin. Cu alte cuvinte, că Rusia este pe cale să piardă războiul. Era o minciună. Știa că este o minciună, atunci când a rostit-o, și totuși a repetat-o în mărturia sa în fața Congresului. Aceasta este o infracțiune penală.”

„Dar Lloyd Austin nu a fost arestat pentru această infracțiune. Singurul arestat este un membru al Gărzii Naționale din Massachusetts, în vârstă de 21 de ani, care a distribuit în spațiul public documentele care demonstrează că Lloyd Austin minte.”

Carlson a punctat care este adevărata vină a tânărului Jack Douglas Teixeira:

„A dezvăluit niște infracțiuni, deci el este infractorul. Așa funcționează sistemul de la Washington. Singurul păcat este să spui adevărul.”

În loc să sară în apărarea tânărului „care a spus americanilor ce se petrece cu adevărat în Ucraina”, presa corporatistă „a ovaționat capturarea lui”.

Și Carlson a făcut un mini-rechizitor teribil, care pune la zid Establishmentul american:

„Nu uitați că în continuare nu știm de unde a obținut Jeffrey Epstein sute de milioane de dolari, nu avem nici cea mai mică idee...

„Nu știm nici cine a lăsat cele două bombe artizanale la Capitoliu, pe 6 ianuarie.

„Nu știm cine a divulgat publicului decizia Curții Supreme de casare a hotărârii în dosarul Roe v. Wade (privind dreptul la avort).

„Nici măcar nu putem spune cu certitudine cine a ucis un președinte al Statelor Unite, pentru că, după 60 de ani, administrația Biden încă ascunde mii de pagini de documente clasificate din dosarul asasinării lui Kennedy, așa cum ascund și alte peste un miliard de documente clasificate.

„Dar, în această seară, putem afirma cu certitudine absolută cine i-a deranjat pe Victoria Nuland și pe Joe Biden și că puștiul ăsta o să meargă la închisoare pentru multă, multă vreme.”

În această idee, Carlson a difuzat o declarație a lui John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securiate Națională de la Casa Albă, care a spus:

„Fără confirmarea validității acestor documente, acestea sunt informații care nu au nimic de-a face cu domeniul public. Nu au ce să caute – dacă nu vă supărați – pe prima pagină a ziarelor sau la televiziuni. Nu sunt destinate consumului public și nu ar fi trebuit să devină publice.”

Carlson a replicat:

„Așadar, faptul că soldații americani se bat cu rușii în războiul din Ucraina nu are nici o legătură cu domeniul public. Faptul că țara pe care o sprijinim și alături de care luptăm pierde, nu câștigă, nu are nici o legătură cu domeniul public. Nu aveți dreptul să știți ce face guvernul vostru în numele vostru cu dolarii din taxele voastre și cu viitorul copiilor și nepoților voștri. Nu aveți dreptul să știți – deci țineți-vă gura și încetați să mai puneți întrebări importante!”

Și Tucker Carlson a tras o concluzie care dă frisoane:

„Ce se întâmplă cu acest informator este ceea ce se întâmplă cu oricine contrazice securitatea națională de stat și slugile sale obediente din presă. Mergi la pușcărie pentru ca presa să poată minți în continuare.”