ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un producător de arme norvegian se plânge că nu are suficientă energie electrică pentru a funcționa la întreaga capacitate din cauză că aceasta este consumată de un centru de date TikTok.

Morten Brantzaeg, CEO-ul companiei Nammo, a declarat într-un interviu pentru Financial Times:

„Suntem îngrijorați deoarece vedem cum dezvoltarea noastră viitoare este compromisă de stocarea clipurilor video cu pisici.”

Brantzaeg se plânge că, din cauza faptului că centrul TikTok din regiune „mănâncă” o cantitate prea mare de energie electrică, nu mai rămâne suficient curent pentru producția lui de obuze, în condițiile în care cererea a crescut de 15 ori față de trecut.

Evident, principala cauză a acestei explozii a cererii este Războiul din Ucraina.

Potrivit lui Brantzaeg, numai regimul de la Kiev ar dori să își majoreze „consumul” zilnic de obuze de la 6.000 la 65.000!

Însă, în aceste vremuri de isterie belicoasă, sunt mulți alți clienți care fac coadă la obuze și nu pot fi satisfăcuți decât cu mare întârziere.

Șeful de la Nammo este indignat că firma lui nu are prioritate la aprovizionarea cu energie în fața altor consumatori

Compania de electricitate Evia, care asigură curentul electric pentru regiunea Raufoss din Norvegia, furnizează energia pe baza principiului „primul venit, primul servit”.

Iar mărirea capacității de producție a Evia cere timp. Mai ales în condițiile crizei energetice provocate de sancțiunile împotriva Rusiei.

Brantzaeg crede că Obuzele ar trebui să aibă întâietate în fața TikTok:

„Industria vitală trebuie să aibă acces la energie.”

Este cinic și obraznic să numești producția de obuze „industrie vitală” .

La urma urmei, un clip cu pisici nu a ucis pe nimeni.