ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doliu în Rusia! O mare actriță a murit chiar pe scenă, anunță Capital. Este vorba despre Polina Menșik. Ea a fost ucisă în timpul unui bombardament lansat de armata ucraineană în timp ce aceasta susținea un spectacol pentru militari ruși din regiunea estică Donețk. Polina Menshikh avea doar 40 de ani.

„Cu mare durere vă informăm că Polina Menshikh … a murit ieri la un spectacol în Donbas în urma bombardamentelor”, a anunțat, luni, Teatrul Portal, citat de agenția rusă de presă TASS și Capital.

Autoritățile din Donețk au raportat și alte decese.

O înregistrare video cu telefonul mobil arată momentul sinistru în care actriță rusă a fost ucisă pe scenă de o rachetă ucraineană, în ceea ce a fost descris de autori ca un atac de "răzbunare", scrie și New York Post.

Imaginile, publicate de canalul rusesc de știri Telegram Astra, au fost înregistrate duminică, arătând-o pe Polina Menșikh, în vârstă de 40 de ani, cântând din voce și chitară într-un centru cultural aglomerat din satul Kumachovo, la mai puțin de 60 de kilometri de liniile de front.

Câteva momente mai târziu, se aude o bubuitură puternică, apoi camera se cutremură și trece pe negru.

Potrivit oficialilor ruși din Donețk, Brigada 27 de artilerie cu rachete, condusă de colonelul ucrainean Dmitri Khrapaci, a fost responsabilă pentru acel atac. 25 de soldați ruși au fost uciși în acel atac.

Robert Brovdi, comandantul unității ucrainene de recunoaștere aeriană "Păsările maghiare", a scris pe canalul său Telegram că atacul de duminică a fost o "răzbunare pentru [Brigada] 128".

"Forțele de apărare ale Ucrainei au determinat rapid locul sărbătorii rușilor și i-au felicitat călduros", a declarat Departamentul de comunicare strategică al forțelor armate ucrainene pe Telegram, potrivit NY Post.

Cu toate acestea, președintele ucrainean Volodîmîr Zelenski, el însuși un actor, a calificat atacul drept o "tragedie care ar fi putut fi evitată".

VIDEO: