ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Generalul cu patru stele, în retragere, Stanley A. McChrystal, întărește dezvăluirea bombă făcută acum jumătate de an de ziaristul Seymour Hersh.

Când, în februarie, anul acesta, cel mai faimos jurnalist de investigații din presa americană, Seymour Hersh, a afirmat că gazoductele Nord Stream au fost aruncate în aer de CIA la ordinul administrației Biden, peste peisajul mediatic internațional s-a lăsat brusc o tăcere adâncă.

Ceea ce afirma practic Hersh era de o gravitate fără precendent: Statele Unite au atacat bunurile unor aliați, membri NATO!

Hersh era un nume prea mare și care a dovedit o înaltă probitate în îndelungata sa carieră. Deci greu, dacă nu chiar imposibil, de compromis.

De aceea, marile trusturi de presă au ales varianta de avarie: boicotarea informațiilor publicate de Seymour Hersh. Ignorarea lor, pur și simplu.

(Cum nimeni nu s-a arătat interesat să cumpere ancheta, Hersh a fost nevoit să o publice pe rețeaua Substack.)

În paralel, s-au creat mai multe perdele de fum: peste câteva zile au început să apară ca ciupercile după ploaie o mulțime de informații și scenarii care să bruieze informațiile din materialul lui Hersh.

Astfel, de pildă, autorii sabotajului ar fi fost niște ruși anti-Putin, în alianță cu niște ucraineni (fără legătură cu regimul Zelenski), care ar fi închiriat un iaht și ar fi aruncat în aer de capul lor și cu modestele lor puteri de particulari conductele din Marea Baltică.

În paralel, ancheta oficială deschisă de Germania nu a produs nici un rezultat.

Cel mai ciudat este că nimeni nu mai pare curios să afle cine sunt autorii celui mai mare atac terorist din istoria modernă, comparabil doar cu atacul de la 11 septembrie 2001.

Și al celei mai mari catastrofe ecologice din istorie, deși tot Occidentul este înnebunit să salveze planeta.

De câteva săptămâni bune, pe sabotajul Nord Stream se lăsase uitarea, când...

Când Valuetainment Media a intrat în posesia unei înregistrări cu camera ascunsă a generalului american cu patru stele, în retragere, Stanley A. McChrystal.

Generalul McChrystal a fost comandantul Forțelor Speciale Reunite (JSOC) la jumătatea anilor 2000, și apoi comandant al Forței de Asistență a Securității din Afganistan (FIAS).

El a fost demis de Obama după ce a exprimat o serie de critici la adresa administrației sale.

Clipul publicat de Valuetainment Media începe cu McChrystal vorbind despre Rusia, în care pare aprobă ideea izgonirii de la putere a lui Putin:

„...Nu există o soluție mai bună în Rusia. Cred că Putin trebuie să plece, însă, după cunoștința mea, nimeni nu este pregătit să îi ia locul...”

Așadar, este exclusă ipoteza că generalul ar fi un putinist.

În scurta înregistrare dată publicității, un bărbat este auzit cum îl întreabă pe general despre aruncarea în aer a conductelor Nord Stream.

McCrystal răspunde că el, ca și fiul său - care lucrează pentru serviciul de informații al armatei americane (DIA) – nu cred că rușii sau ucrainenii sunt responsabili pentru sabotaj, așa cum s-a încercat să se acrediteze.

În schimb, generalul arată că explozia a fost în interesul marilor producători de gaze naturale, care au scăpat de un concurent serios.

Iar cel mai mare producător de gaze naturale din lume sunt Statele Unite, care au beneficiat de pe urma distrugerii conductei care lega UE de Rusia, începând să exporte masiv gaze naturale lichefiate în Europa.

„Fiul meu este șeful departamentului de energie din DIA”, spune McChrystal.

„El nu crede că rușii au făcut-o... Nu crede nici că ucrainenii au făcut-o. Sunt tipi care au avut avantaje din asta, iar aceștia sunt cei care produc gaze naturale pentru toată lumea.”

După care generalul Stanley McCrystal afirmă:

„Deci, dacă într-adevăr vrei să fii conspiraționist, Statele Unite au câștigat mai mulți bani din toată această afacere, mai mult decât oricine altcineva. Chiar așa, pentru că noi eram beneficiari uriași și ne-am schimbat politica (energetică externă). Am început să livrăm gaze lichefiate în străinătate (UE).”