ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul ungar a comentat pentru compania de presă Axel Springer cum a fost afectat regimul Putin de Rebeliunea Wagner și care sunt șansele Ucrainei de a câștiga războiul cu Rusia.

Modul în care Putin a rezolvat răzmerița grupului de mercenari Wagner arată că poziția președintelui rus rămâne în continuare foarte puternică, a declarat Viktor Orban.

„Când (o astfel de criză) este rezolvată în 24 de ore, este un semnal de forță”, a afirmat premierul de la Budapesta.

Comentând Rebeliunea Wagner, Orban a declarat că nu a fost un „eveniment de mare importanță”.

„Putin este președintele Rusiei”, a comentat el. „Așa că dacă cineva speculează că ar fi putut eșua (să rezolve criza) sau să fie înlocuit, atunci nu înțelege poporul rus și structurile de putere ale Rusiei.”

Și Orban a explicat:     

„Rusia funcționează în mod diferit de noi. Dar structurile din Rusia sunt foarte stabile. Se bazează pe armată, servicii secrete, poliție... Este o țară orientată spre militărie, are această vocație. Nu e o țară ca Germania sau Ungaria. Este o altă lume. Structura este diferită, puterea este diferită, stabilitatea este diferită.”

În ce privește deznodământul războiului, Orban a afirmat că va fi „imposibil” pentru Ucraina să obțină victoria.

Și premierul ungar, un promotor al negocierilor de pace de la începutul conflictului, în februarie 2022, a explicat:

„Ucraina nu mai este o țară suverană. Nu are bani. Nu are arme. Poate să lupte doar pentru că o sprijinim noi – adică Occidentul.”

Și a adăugat:

„Timpul este de partea rușilor, nu a ucrainenilor.”

Viktor Orban a afirmat că „singurul mijloc” de a se pune capăt războiului este „negocierea între ruși și americani și garanții de pace pentru Europa”.