ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Riscurile extinderii conflictului din Ucraina cresc de la o oră la alta. Părțile nici măcar nu se mai ostenesc să mimeze negocierile. Un război și mai mare pare inevitabil.

Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a lansat luni un avertisment grav în legătură cu riscul escaladării războiului din Ucraina.

Într-un discurs susținut în deschiderea celei de-a 193-a Adunări Generale a ONU, Guterres a spus:

„Perspectivele de pace scad pe zi ce trece. Riscul pentru o nouă escaladare și o baie de sânge continuă să crească. Mă tem că lumea nu se îndreaptă ca un somnambul spre un război mai mare. Mă tem că o face cu ochii larg deschiși.”

Avertismentul secretarului general ONU vine pe fondul informațiilor că rușii vor lansa o mare ofensivă peste câteva zile și al angajamentului NATO că va sprijini Kievul cu arme tot mai multe și mai moderne, până când Rusia va fi înfrântă.

Încă din martie trecut, Joe Biden anunța că regimul Putin trebuie răsturnat de la putere.

Negocierile de pace nici măcar nu mai sunt simulate.

Ne așteptăm la un război total. Care pe care.

Însă poate că nimic nu descrie mai bine gravitatea situației decât o declarație halucinantă făcută zilele trecute de Volodimir Zelenski la Fox News.

El a afirmat – nici mai mult, nici mai puțin – că de soarta sa și a regimului său depinde soarta planetei: 

„Dacă Ucraina cade, va fi începutul celui de-al Treilea Război Mondial.”