ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihail Podoliak (foto), consilier al președintelui Zelenski, a explicat care este sfârșitul pe care regimul de la Kiev și-l dorește pentru actualul război.

Într-un interviu acordat agenției de presă ucrainene UNIAN, Podoliak a declarat că deznodământul dorit de Kiev pentru războiul cu Rusia este „dispariția de pe harta civilizației umane” a liderilor ruși. Sau „condamnarea lor pe viață”.

Consilierul lui Zelenski a declarat că„scenariul optim pentru noi este pierderea totală a Rusiei în război și prăbușirea statului rus actual”.

Ținta Ucrainei este să revină la granițele din 1991.

„Odată ce războiul se va sfârși cu revenirea la granițele din 1991, în interiorul Rusiei va începe un proces de reînnoire”, crede Podoliak.

Atunci, adaugă el, după ce vor fi stabilite daunele de război datorate de Rusia Ucrainei, „vom pune problema demilitarizării transfrontalierii și a demilitarizării Rusiei, în general”.

Podoliak a invocat și posibilitatea ca unele teritorii să se rupă de Rusia și a recunoscut că acest lucru ar putea reprezenta un pericol din cauza arsenalului nuclear.

În același timp, consilierul lui Zelenski s-a arătat generos și a declarat că, „în mod sigur, nu vom depăși granițele stabilite în 1991, nu avem nevoie”.

Pe de altă parte, într-un interviu dat luna trecută, Podoliak afirma că, dacă nu obține victoria și revenirea la granițele din 1991,  „Ucraina ar putea dispărea ca stat”.

Obiectivele regimului Zelenski coincid (nu întâmplător) cu cele ale principalului său sponsor, administrația Biden.

La doar câteva săptămâni după invazia Rusiei, liderul american declara că Putin trebuie răsturnat de la putere.

De asemenea, Biden afirma că „sancțiunile impuse de Statele Unite vor zdrobi economia Rusiei”.

Ce s-a ales de aceste obiective, după mai bine de un an de război, este o altă chestiune.