ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Emisiunile de televiziune digitale din sud-vestul Rusiei au fost întrerupte brusc de apariția liderului de la Kiev, care susținea un discurs în ucraineană.

Telespectatorii din regiunea rusă Belgorod și cei din Crimeea au fost șocați să îl vadă pe Volodimir Zelenski apărând pe micile lor ecrane.

Apariția a durat circa un minut, relatează Russia Today, timp în care Zelenski a vorbit în limba ucraineană.

După care programele obișnuite au continuat în mod normal.

Autoritățile din Crimeea au afirmat că incidentul a fost o acțiune a unor hackeri dirijați de serviciile secrete ucrainene.

Un oficial rus din cadrul guvernului din Crimeea a încercat să minimalizeze incidentul.

Într-o declarație pentru RIA Novosti, Oleg Kriuceakov a spus:

„Confruntându-se cu o situație jalnică pe front, serviciile speciale ucrainene au recurs la piratarea transmisiei pe internet și l-au afișat pe clovnul lor Zelenski. În același timp, difuzarea prin antenă a canalelor de televiziune a continuat și continuă ca de obicei.”

Însă autoritățile din Belgorod nu au fost tot atât de grăbite în stabilirea vinovaților. Ele au anunțat că a fost demarată o anchetă.

Potrivit biroului de presă al guvernului regional, întreruperea a afectat televiziunile prin satelit. S-a explicat că operatorii au fost nevoiți să redirecționeze semnalul către un satelit de rezervă pentru a șterge discursul lui Zelenski.

Asemenea incidente au mai avut loc de la începutul conflictului. Cel mai cunoscut a fost cel petrecut în iunie trecut, când transmisia unui meci de la Campionatul Mondial de Fotbal de către două canale ucrainene de sport a fost întrerupt de un interviu cu Vladimir Putin.