ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe agenții de presă occidentale anunță că forțele Kievului ar fi lansat în sfârșit mult-așteptata ofensivă care era preconizată încă din primăvară.

Deși guvernul ucrainean nu a anunțat nimic, se pare că marea contra-ofensivă împotriva Rusiei ar fi început.

Ca și cum semnalul ar fi fost distrugerea barajului de la Nova Kahovka din Zaporojie.

Începutul contra-ofensivei a fost anunțat de mai multe surse militare anonime care au informat presa occidentală.

Nu mai departe de miercuri, 7 iunie 2023, Kievul anunța că încă nu a început contraofensiva, dar declara în același timp că nu va oferi detalii despre această operațiune, din motive strategice.

Însă, într-un articol din Washington Post, sunt citați nu mai puțin de patru oficiali militari din rândul forțelor armate ucrainene care au confirmat că ofensiva a început, odată cu o creștere a frecvenței loviturilor asupra liniei de front ruse.

La rândul său, New York Times susține același lucru, citând un oficial american, de asemenea anonim, dar calificat drept „important”.

Cele două ziare americane citează și relatări ale unor bloggeri militari ruși, conform cărora s-a înregistrat o întețire a luptelor pe linia frontului, lucru confirmat și de Bild.

Mai multe conturi Telegrame rusești au scris și ele, de asemenea, de o creștere a activității pe front.

Se vorbește și despre tancuri ucrainene care s-ar deplasa spre pozițiile ruse, inclusiv Leopard II germane și Challenger 2 britanice, precum și blindate americane Bradley.

Însă toate aceste informații rămân nesigure și neconfirmate din surse oficiale, ceea ce face ca Războiul din Ucraina să rămână cel mai straniu conflict militar din istorie, în care nimeni nu poate afirma nimic cu siguranță.