ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joshua Slocum, căpitan și autor, în mare parte autodidact și-a început cariera pe ape adânci la vârsta de 16 ani. Un marinar aventurier care uneori își construia singur nava, călătorea, adeseori, însoțit de familia sa.

Cariera și-a început cu „Voyage of the Liberade”, în 1890 și „Voyage of the Destroyer” în 1894. În 1893, când a prins vremuri grele în New England, Slocum a reconstruit o navă, care era în paragină, „The Spray”, intenționând să navigheze cu ea, singur, în jurul lumii - una dintre puținele mari provocări marine apoi rămase.

The Spray avea 36´9´ lungime, 14´2´ lărgime, 4´2´ adâncime și la mai puțin de 13 tone brut, „stătea pe apă ca o lebădă”. Slocum a părăsit Boston, Mass pe 24 aprilie 1895 și după o călătorie ce a depășit 46000 de mile a ajuns în Newport, RI, pe 27 iunie 1898.

Navigând singur în jurul lumii este o contabilitate elocventă a voiajului său și rămâne clasică în literatura maritimă. The Slocum Society, din Statele Unite perpetuează memoria sa, dar în Canada realizările sale nu au primit mai multă atenție decât o placă ridicată în comunitatea copilăriei sale din Westport, Brier Island, NS. Ne-am obișnuit deja cu clasicul biblic „nimeni nu e profet în țara sa”.