Joshua Slocum, căpitan și autor, în mare parte autodidact și-a început cariera pe ape adânci la vârsta de 16 ani. Un marinar aventurier care uneori își construia singur nava, călătorea, adeseori, însoțit de familia sa.

Cariera și-a început cu „Voyage of the Liberade”, în 1890 și „Voyage of the Destroyer” în 1894. În 1893, când a prins vremuri grele în New England, Slocum a reconstruit o navă, care era în paragină, „The Spray”, intenționând să navigheze cu ea, singur, în jurul lumii - una dintre puținele mari provocări marine apoi rămase.

The Spray avea 36´9´ lungime, 14´2´ lărgime, 4´2´ adâncime și la mai puțin de 13 tone brut, „stătea pe apă ca o lebădă”. Slocum a părăsit Boston, Mass pe 24 aprilie 1895 și după o călătorie ce a depășit 46000 de mile a ajuns în Newport, RI, pe 27 iunie 1898.

Navigând singur în jurul lumii este o contabilitate elocventă a voiajului său și rămâne clasică în literatura maritimă. The Slocum Society, din Statele Unite perpetuează memoria sa, dar în Canada realizările sale nu au primit mai multă atenție decât o placă ridicată în comunitatea copilăriei sale din Westport, Brier Island, NS. Ne-am obișnuit deja cu clasicul biblic „nimeni nu e profet în țara sa”.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews