O proiecţie de film, precedată de o dezbatere, dar şi prezentarea unei expoziţii sunt evenimentele care vor avea loc pe 7 iulie, de la ora 17.30, la sediul Institutului Cultural Român din Bucureşti (ICR), pentru a marca 60 de ani de la publicarea romanului "Moromeţii", de Marin Preda.

Totodată, Muzeul Naţional al Literaturii Române (MNLR), în parteneriat cu Institutul Cultural Român, organizează pe 7 iulie, de la ora 17.30, la sediul ICR din Bucureşti, evenimentul "Moromeţii - 60".

Anul acesta se împlinesc 60 de ani de la apariţia primului volum al uneia dintre cele mai importante capodopere a literaturii române, valoare de necontestat a patrimoniului literar naţional - "Moromeţii", informează un comunicat remis ActiveNews.

Muzeul Naţional al Literaturii Române doreşte să marcheze acest eveniment prin desfăşurarea unui nou program cultural, care va cuprinde expoziţia "Moromeţii 60" şi filmul adaptat după roman, în regia lui Stere Gulea, în 1987.

Proiecţia va fi precedată de o dezbatere la care vor participa academicienii Eugen Simion şi Nicolae Breban, actorii Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc şi Mitică Popescu, operatorul Vivi Drăgan Vasile, profesorul universitar Lucian Chişu şi scriitorul Ioan Groşan.
 
Moderator va fi Ioan Cristescu, directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews