ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Frontul Demnității și Identității Naționale (FDIN) și-a ținut primul congres la Brașov, la eveniment participând patru sute de delegați.

Preşedintele fondator al Partidului este Corneliu Ciontu, unul dintre primii fondatori ai PRM, care s-a retras din formaţiunea condusă de Corneliu Vadim Tudor în urmă cu zece ani. 

Noul partid se declară de centru și urmărește promovarea doctrinei populare românești și economia socială de piață.

Simbolul noului partid va fi "Cavalerul Trac", iar imnul formațiunii va fi cântecul "Tot ce e românesc nu piere", al lui Jean Moscopol. Culorile vor fi verde și gri.

Doctrina partidului se bazează pe recuperarea independenței economice a României. Președintele partidului, Corneliu Ciontu, declara într-un interviu pentru cronica Română că "Frontul Demnității și Identității Naționale va cere Guvernului și tuturor factorilor responsabili să facă aceste investigații, să analizeze fiecare privatizare, fiecare înstrăinare a unităților economice, chiar și numai din punct de vedere moral, pentru a spune românilor cum au fost posibile aceste privatizări frauduloase.
 
Sunt convins că toate caietele de sarcini au fost încălcate grosolan de multe ori cu complicitatea instituțiilor statului. Dorim ca poporul român și generațiile care au contribuit cu sacrificii uriașe la construirea unei industrii competitive-pentru că să nu uităm că România producea și tractoare, și locomotive diesel și autocamioane și mașini și echipamente energetice și chiar și avioane- să cunoască aceste lucruri".

Șeful FDIN consideră că România nu trebuie să renunțe " definitiv și irevocabil, la tot ce ține de identitate, demnitate și valorile naționale".