ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actorul Omar Sharif, cunoscut pentru rolurile sale din filme precum "Lawrence al Arabiei" şi "Doctor Jivago" a murit la vârsta de 83 de ani.

De origine egipteană, numele real al actorului era Michel Demitri Chalhoub, "Sharif" fiind un nume adăugat care înseamnă "nobil" în limba arabă.

Sharif a fost nominalizat la Oscar, a câștigat trei premii Golden Globe și un premiu Cesar. În luna mai a acestui an, fiul lui Omar Sharif declara într-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo că actorul avea pierderi de memorie şi s-a retras din activitate din cauza maladiei Alzheimer de care suferea. "Tatăl meu are Alzheimer. Este dificil de stabilit în ce stadiu este boala sa", a declarat la acel moment Tarek El-Sharif. "Este evident că starea sa de sănătate nu se va îmbunătăţi, ci va deveni din ce în ce mai rea", a mai spus fiul lui Omar Sharif.