ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aflat la lansarea unei cărți a profesorului Lucian Boia, fostul ministru al Culturii, Andrei Pleșu, a "disecat" discursurile publice în circulație, în România, în acest moment.

Unul din acestea, numit de filosof, discursul de tip "Dan Puric" a fost ironizat de către Pleșu, stârnind aplauzele auditoriului. Alături de Pleșu se aflau, printre alții, Lucian Boia sau Neagu Djuvara. Filmarea datează din 2013.

Recent, Dan Puric a spus că intelectualii României interbelice au fost creștin-ortodocși, nu "dilematici și rătăciți", aluzie evidentă la grupul revistei Dilema, printre care se afla și Andrei Pleșu.

"M-am simţit integrat în natura mea, care este creştin-ortodoxă. M-am simţit integrat în natura intelectualului român, care era creştin-ortodox, nicidecum dilematic şi rătăcit", spunea Puric.