ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mii de oameni la marşul din Capitală pentru Unirea României cu Moldova. Momente emoţionante, flori, tricolor, costume populare, icoane şi bannere în care se cere Unirea.

Bucureştenii i-au aşteptat duminică, în Piaţa Universităţii, pe cei 1.000 de tineri care au venit din Republica Moldova pentru a participa la marşul pentru Unirea Basarabiei cu România, la sosirea în faţa Teatrului Naţional fiind primiţi cu pâine, sare şi flori.

Cei care s-au adunat în Piaţa Universităţii pentru a-i întâmpina pe tinerii care au plecat de la Chişinău direct de la Marea Adunare Naţională au venit îmbrăcaţi în costume naţionale,la care au agăţat, ca accesoriu, drapelul românesc. Ei au adus steaguri tricolore, icoane ortodoxe şi bannere inscripţionate cu mesajul „Vrem Unirea”.

La intrarea tinerilor basarabeni în Piaţa Universităţii, bucureştenii i-au aplaudat şi s-a scandat „Unire”, „România”, „Chişinău şi Bucureşti, două inimi româneşti”, „Bine aţi venit acasă”, „Trăiască, trăiască, trăiască şi înflorească / Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”.

Tinerii basarabeni au fost întâmpinaţi cu pâine, sare, apă şi flori şi au fost îmbrăţişaţi de bucureştenii care i-au aşteptat la Universitate. Manifestanţii au venit cu flori cu care au făcut un pod pe sub care tinerii basarabeni au trecut, mergând spre Teatrul Naţional, potrivit digi24.ro.

După ce au cântat împreună imnul „Deşteaptă-te, române”, câţiva dintre manifestanţi s-au prins în Hora Unirii, blocând circulaţia rutieră în faţa Teatrului Naţional.