ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O serie de explozii uriașe au zguduit orașul-port din China, Tianjin, omorând cel puțin 50 de oameni. Explozia în sine a fost surprinsă de sateliții din spațiu. Chiar US Geological Survey a înregistrat evenimentul ca pe un seism

Deflagratia a avut loc la un depozit plin cu substanțe chimice "periculoase", într-un oraș populat.  Tianjin este al 10-lea port ca mărime din lume, şi are mai mult de 14 milioane de locuitori. 

Guvernatorul regiunii a declarat că cel puțin 520 de persoane au fost rănite, între care 33 de pompieri, alţi 60 oameni fiind în stare gravă. Autoritățile locale au declarat pentru presa internaţională că poliția l-a arestat pe șeful companiei implicate în explozie, transmite CNBC.
 
Pe site-ului companiei se precizează faptul că are autorizaţie guvernamentală pentru "mărfuri periculoase", inclusiv butanonă, un solvent industrial exploziv, cianură de sodiu și gaz natural comprimat.

Din imaginile și filmările care au surprins explozia se poate vedea un nor de foc care a ajuns până la 100 de metri înălţime. Explozia în sine a fost surprinsă de sateliții din spațiu. Chiar US Geological Survey a înregistrat evenimentul ca pe un seism.

Locuitorii din zonă spun că s-a simţit ca şi cum ar fi avut loc un cutremur sau tocmai a căzut o bombă atomică. Localnicii au povestit că şocul exploziei a zguduit gemurile clădirilor pe o lungime de mai bine de 2 kilometri. 

Centrul de cutremure din China a declarat că prima explozie a avut puterea a trei tone de TNT, iar a doua explozie a 21 de tone de TNT. Guvernul a declarat că, în ciuda exploziei, în port se operează în condiţii normale.