ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O fetiţă nou-născută a murit la Spitalul Judeţean din Cluj pentru că managerul spitalului nu i-a permis unui chirurg să o opereze.
 
Bebeluşul avea o malformaţie rară, iar specialiştii le recomandaseră părinţilor intervenţia chirugicală de urgenţă, imediat după naştere, informează Ştirile TVR.

Părinţii au apelat la profesorul Constantin Ciuce, medic chirurg cunoscut pentru intervenţii care a salvat viaţa unor copii cu malformaţii. Operaţia ar fi urmat să aibă loc în secţia de chirugie a Spitalului Judeţean.

Conducerea spitalului nu şi-a dat însă acordul. A invocat faptul că spitalul nu are secţie de chirurgie pediatrică. A recomandat intervenţia chirugicală la Spitalul de copii din oraş. Nici conducerea de acolo nu a acceptat cazul pentru că nu avea specialişti pentru o operaţie atât de complexă. A fost chemat, prin urmare, un elicopter SMURD care să transfere bebeluşul la Bucureşti. Nu a mai apucat să vină pentru că fetiţa a murit.

Acum, părinţii acuză conducerea Spitalului Judeţean că, din motive birocratice, au luat şansa la viaţă copilului lor. Cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, ar fi permis profesorului Constatin Ciuce să opereze copii în cadrul spitalului.