ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lucrările de construcţie la Catedrala Mântuirii Neamului din Bucureşti continuă. Pe şantier sunt prezenţi 260 de muncitori, care lucrează ziua şi noaptea. La edificiul care ar urma să fie finalizat peste aproximativ doi ani se lucrează momentan la cota +27.

Constructorul execută în prezent lucrările piramidal, din zona naosului înspre altar, informează site-ul oficial dedicat proiectului. Conform sursei citate, muncitori sunt concentrați în zona de vest a cafasului și la abside, unde se realizează elementele de rezistență și se execută zidărie. Se lucrează în continuare și la platforma de la cota + 27.

"În momentul de faţă se lucrează cu aproximativ 260 de oameni şi se montează armătură rigidă pe zona casei de scară între abside şi altar pe zona de sud şi se fac închideri la zidărie pentru placa de la cota 27 în zona caselor de scară dinspre partea de vest. Platforma de lucru de la cota + 27 s-a montat deja în zona corului; serveşte pentru montajul cofrajelor pentru elementele verticale de la cota 27 în sus şi pentru cupola care va închide acoperişul peste pronaos şi următoarele zone", a precizat Ing. Vlad Florin Popescu, responsabil execuție, citat pe site-ul oficial al Catedralei Neamului.