ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proiect fotografic inedit arată cum se vede viaţa prin ochii oamenilor fără adăpost din Chişinău. Prea puţini se gândesc cum trăiesc sau cum se descurcă să facă rost de hrană. Zeci de persoane fără adăpost au primit aparate foto. Pozele realizate de ei timp de 5 luni au fost expuse în Chişinău. 

Stanislav are 70 de ani. A fost la şcoală, a avut o familie, doi copii şi o locuinţă. Toate amintirile îi par acum din altă viaţă. Trăieşte într-o casă părăsită din Chişinău. Soţia i-a murit acum 10 ani. Un copil e în Chişinău, altul în Germania, însă nu mai vorbeşte cu ei.

Stanislav este un optimist, deşi singurătatea îl copleşeşte de multe ori. Şi-o mai alină cu pisicile lui, cu care împarte puţina mâncare pe care o are.

"Ochii străzii" este un proiect iniţiat de un asistent social spaniol, care a vrut să le arate oamenilor viaţa celor pe lângă care trec zilnic, nepăsători.

Cele 150 de fotografii făcute de oamenii fără adăpost sunt expuse până la sfârşitul săptămânii la Casa Zemstvei din Chişinău, potrivit tvr.ro.