ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


UPDATE Nouăsprezece persoane au murit în Nepal, iar alte 981 au fost rănite în urma cutremurului de marţi, a declarat pentru Reuters Laxmi Prasad Dhakal, un oficial din cadrul Ministerului de Interne, care a prezentat primele estimări.

Alte şase persoane au fost ucise în districtul Dolakha, în apropiere de epicentru, potrivit unui martor ocular, care a adăugat că sălvatori încercau să ajungă la trei persoane blocate într-o casă.

În capitală au murit trei persoane, a declarat un reprezentant al poliţiei pentru Reiters.

În India vecină, cel puţin cinci persoane au murit în urma surpării unor clădiri în state care se învecinează cu Nepalul - una în Uttar Pradesh şi patru în Bihar, potrivit unor oficiali.

Un bărbat a fost omorât, de stânci care s-au surpat peste maşina la bordul căreia se afla, în Tibet, potrivit presei chineze.

 
Seismul s-a produs la  ora 7:05 GMT (10:05 ora Romaniei) la o adâncime de 18,5 km, la o distanţă de 83 km de capitala Kathmandu şi de 68 km de oraşul Namche Bazar, apropiat de Everest, informează Reuters citat de Hotnews.

În capitala Kathmandu, oamenii s-au grăbit să iasă din clădiri. Mișcarea seismică s-a resimțit și în capitala Indiei, conform aceleaşi surse. 

Epicentrul cutremurului, care a lovit în apropiere de tabăra de bază pentru escaladarea Everestului, a fost măsurat la o adâncime superficială de aproximativ 19 km. 

Centrul Centrul European de Seismologie anunţă în Nepal 3 replici  - 5,6 grade, 5,5 grade, respectiv 6,2 grade.

Pe 25 aprilie, un cutremur cu magnitudinea 7,8 grade a lovit pe 25 aprilie Nepalul, provocând decesul a cel puțin 8.046 de persoane și rănind mai mult de 17.800 de persoane.