ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PNL, Daniel Gheorghe, a luat poziție de la tribuna Parlamentului împotriva posibilității ca România să recunoască auto-proclamata independență a provinciei sârbe, Kosovo. România, alături de Cipru, Spania, Slovacia și Grecia.
 

"România nu încurajează secesionismul statal, mai ales într-o perioadă când vedem ce se întâmplă în Ucraina, dar și în Spania sau Scoția.

Nu putem demantela Europa într-un mozaic întreg de entități substatale, regionale, care pot fi controlate și manipulate ușor de orice forță externă.

Recunoașterea Kosovo presupune riscul izolării Serbiei, avem o recrudescență a naționalismului în Balcanii de Vest. Kosovo este o placă turnantă a rețelelor criminale transfrontaliere și a grupărilor mafiote care s-au implicat politic, la vârf, în această regiune a Serbiei", a spus, printre altele, deputatul.

Reacția lui Daniel Gheorghe vine după ce premierul Ponta declarase, recent, că România ar putea recunoaște acest stat.


 

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews