ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi români, Laura Iaru și Csongor Kicsi, sunt câștigătorii Campionatului European de Tango, secțiunea Tango salon, informează Asociația pentru Cultură și Tango, într-un comunicat.

"Cei doi aduc pentru prima oară în România o medalie de aur la tango argentinian, dansul elegant și pasional care a fost inclus de UNESCO pe lista Patrimoniului Umanității ca „bun cultural imaterial". Locul I obținut la Campionatul European îi propulsează direct în finala Campionatului Mondial de Tango Argentinian, care va avea loc în august la Buenos Aires, Argentina", se arată în document.

Laura predă Tango Brujo, în București, iar Csongor la Tango Misterio, în Brașov. Campionatul și Festivalul European de Tango a avut loc la Todi, Italia, între 7 și 12 iulie 2015. Este împărțit în două secțiuni, Tango Salon și Tango de Scenă. La Tango Salon, România s-a clasat pe locul I, urmată de două perechi din Rusia. La Tango de Scenă, unde România nu a avut reprezentanți în acest an, podiumul a fost ocupat de Rusia (locurile I si III) și Italia (locul II).

Perechea câștigătoare se întoarce azi în țară, aterizând la 18:30 pe Aeroportul Henri Coandă.

Publicul român îi va putea urmări pe campioni într-un spectacol cu muzică live și dans plin de pasiune, în două reprezentații, la Craiova, pe 9 septembrie, și la București, pe 16 septembrie. Din distribuția spectacolului fac parte alți doi dansatori foarte cunoscuți și iubiți în România, Lucian Stan, semifinalist în 2014 la tango salon, și Raluca Aldea, semifinalistă în 2012 la tango de scenă la același Campionat European. Spectacolul Luna Tango face parte din proiectul Cultura Tango produs de Asociația pentru Cultură și Tango și beneficiază de finanțare din partea Mininsterului Culturii, ca și de susținerea Ambasadei Argentinei la București.