ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele trecute, într-un parc acvatic din Taiwan a avut loc un accident, peste 500 de persoane fiind rănite de o adevărată ploaie de foc care s-a abătut peste ei în urma proiectării în aer de către organizatori a unei pulberi colorate inflamabile, cu ajutorul unor tunuri cu dioxid de carbon.
 
Associated Press, RT.com, The Slate sau alte canale media care au relatat despre tragedie au omis să spună că petrecerea era organizată de un cunoscut activist local pentru drepturile homosexualilor şi se voia un fel de rainbow party, conform portalului Ştiri pentru viaţă.

Activistul pentru drepturile homosexualilor Zhong Ji Lu, cel care a organizat totul, este eliberat pe o cauţiune, urmând să fie cercetat în libertate. Locul petrecerii nu avea căi de evacuare adecvate, iar organizatorii nu au respectat manevrele de siguranţă, deoarece pulberea de porumb colorată cu adjuvanţi chimici este inflamabilă, lucru făcut cunoscut pe eticheta produsului. Folosirea tunurilor a favorizat inflamarea pulberilor colorate. În plus, organizatorii petrecerii cu dans Color Play Asia au vândut 10.000 de bilete, iar la ora respectivă în locul respectiv existau 4.000 de participanţi.

Tragedia din 27 iunie a determinat guvernul vrea să interzică folosirea respectivei pulberi colorate la astfel de evenimente.