ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ISIS a executat 25 de prizonieri între ruinele unui amfiteatru roman din oraşul antic Palmyra, din Siria. Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, care a primit o copie a înregistrării, execuţia a avut loc pe data de 27 mai, la scurt timp după ce oraşul antic a fost capturat de organizaţia teroristă Stat Islamic. Clipul integral durează aproximativ 10 minute şi nu este datat şi nu se poate stabili autenticitatea sa.

 

Materialul prezintă, la început, imagini ale Coranului, urmate de scene macabre, ce par a fi urmările unei lupte, în care apar trupuri întinse pe o stradă. Urmează apoi momentele în care prizonierii, cu capetele plecate şi îmbrăcaţi în uniforme întunecate, sunt aliniaţi pe scena amfiteatrului antic. În spatele prizonierilor aşezaţi în genunchi sunt aliniaţi nişte tineri. Un bărbat citeşte un document spectatorilor din amfiteatru.

La un semn, tinerii trag simultan în prizonierii aliniaţi pe scenă. Un efect adăugat filmării reia invers scenele execuţiei prizonierilor, aceştia părând a se ridica înainte de a fi împuşcaţi din nou.