ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 7 iunie, de la ora 17:00, Departamentul Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor și Asociația Familia Tradițională vor da startul celei de-a doua ediții a Marșului pentru Familie, se arată într-un comunicat de presă.


Marșul se va desfășura pe traseul: Parcul Copou - Universitatea „Al. I. Cuza” - Fundație - Piața Unirii - Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt.

Marșul pentru Familie reprezintă punctul culminant al Săptămânii pentru Familie 2015 (1-7 iunie), ansamblu de evenimente menite să atragă atenția asupra faptului că familia este cel mai important grup social și că părinții sunt datori să se implice activ în educarea copiilor.

La prima ediție Marsul pentru Familie a avut peste 6.500 de participanți care au tras un semnal de alarmă asupra faptului că familia tradițională trebuie protejată.

Cei care doresc să participe sunt așteptați în Parcul Copou de la ora 16:30 pentru o organizare mai eficientă.
Familia influențează în mod esențial formarea omului și, implicit, procesul de dezvoltare al societății, afirmă organizatorii.

"Anul acesta, toate evenimentele din cadrul Săptămânii pentru Familie s-au concentrat în jurul temei "Nevoile fundamentale ale copilului" pentru că organizatorii și-au dorit să: 
-Sublinieze importanța implicării active atât a mamei, cât și a tatălui în procesul de educare a copiilor;
-Atragă atenția asupra efectelor negative pe care copilul și societatea le resimt în cazul abandonului definitiv, în cazul abandonului temporar (prin plecarea părinților în străinătate) sau în cazul „abandonului” din propria casă și familie;
-Repună în valoare importanța celor 7 ani de acasă;
-Ofere impuls și motivație pentru angajarea părinților și a familiilor în procesul de creștere și educarea a copiilor", se arată în comunicat.