ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tensiunile iau amploare în insula grecească Kos, unde au avut loc ciocniri violente între imigranți și poliție.

Peste 1.000 de imigranţi sirieni care au ajuns în insula Kos s-au încăierat între ei, iar apoi cu poliţia, furioşi că nu au unde să stea şi că nu pot pleca mai departe în Occident, informează La Repubblica.

Și grecii sunt  mai nemulţumiţi pentru că ţările europene nu se implică în criza refugiaţilor. Oficialii eleni susţin că doar luna trecută au ajuns în insule 50.000 de imigranţi. În unele zone sunt atât de mulţi, încât îi întrec în număr şi pe localnici şi pe turişti, iar situaţia ameninţă să scape de sub control.
 
Scene halucinante s-au produs pe stadionul unde erau triaţi refugiaţii sirieni abia ajunşi pe insula Kos. Bărbaţi, femei şi copii, au stat ore în şir la coadă pentru a fi înregistraţi de autorităţile elene, dar la un moment dat mulţimea şi-a pierdut răbdarea, din cauza înghesuielii şi căldurii.

Protestele sirienilor au depăşit incinta stadionului. Ei au blocat mai multe străzi chiar în zona turistică.

Situaţia explozivă din Kos este emblematică pentru multe alte insule greceşti, aflate acum în faţa unei adevărate invazii de refugiaţi.

Potrivit ONU, în ultimul an numărul celor din Orientul Mijlociu şi nordul Africii care au ajuns în Grecia a depăşit 220.000, cu 750% mai mulţi decât în 2014.