ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un copil a fost ucis de trăsnet în Bistriţa iar o furtună violentă, însoţită de grindină, a făcut prăpăd la Satu Mare şi Abrud. 

În Bistriţa-Năsăud, un băiat de 15 ani a fost omorât de trăznet când se întorcea cu animalele de la păşune, informează Ştirile TVR.

Martorii spun că furtuna a izbucnit dintr-odată, iar tunetele şi fulgerele au fost foarte puternice. Totul s-a întâmplat sub ochii câtorva copii şi ai văcarului din sat. Cu toţii coborau cu vitele când băiatul a fost lovit de trăznet. Tânărul avea în mână un bici şi asupra lui telefonul mobil.

În Satu Mare, precipitaţiile şi grindina au format pe străzi râuri de gheaţă. Furtuna a durat mai puţin de o jumătate de oră, însă a fost suficient ca străzile să fie acoperite de grindină.

Martorii spun că din din norii negri au căzut bucăţi de gheaţă mari cât oul de prepeliţă.Grindina a făcut ravagii şi în grădini, peste plantele abia răsărite formându-se un strat gros de gheaţă. 

Şoferii surprinşi în trafic au fost nevoiţi să se descurce printre lacurile formate în urma ploii torenţiale, în timp ce maşinile lor erau sub tirul proiectilelor de gheaţă.

În Abrud, vântul puternic a rupt câţiva copaci iar localităţile Satulung, Șomcuta Mare, Buciumi, Valea Chioarului din Maramureş au fost şi ele afectate de grindină.