ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Premierul Marii Britanii, David Cameron, a făcut câteva afirmații interesante în mesajul de Paști adresat cetățenilor din țara sa.

Astfel, premierul englez nu a ezitat să afirme public că "Marea Britanie este o țară creștină".

Daruind vei dobandi - Nicolae Steinhardt

"Aceasta e o țară creștină. Da, suntem o națiune care îmbrățișează, acceptă și bine-primește toate credințele și pe cei fără, dar suntem încă o țară creștină", a spus el.

Șeful executivului britanic a mai afirmat că Paștile sunt un moment în care "fiecare dintre noi trebuie să reflecteze asupra rolului pe care îl joacă creștinismul în viața noastră națională".

Cameron a arătat că Biserica "nu este doar o colecție de clădiri frumoase și vechi, ci o forță activă care face o treabă minunată pe tot întinsul țării. Când oamenii își pierd casa, Biserica e acolo să ofere o masă caldă și adăpost. Când oamenii au datorii sau dependențe, când oamenii suferă, Biserica e acolo".

Premierul Marii Britanii a precizat că din aceste motive, dar nu numai, Guvernul său a investit zeci de milioane de lire sterline în biserici și catedrale.

"Am investit zeci de milioane de lire în biserici și catedrale, am dat o lege care permite consiliilor locale rostirea de rugăciuni în primării și sedii publice", a spus el.

În ceea ce privește situația mondială a creștinismului, Cameron a spus că răspunderea Marii Britanii este aceea de a-i ajuta pe toți cei persecutați pentru practicarea credinței creștine.

"Tuturor creștinilor persecutați în Siria sau Irak, mesajul nostru este acesta: suntem alături de voi", a declarat Primul Ministru al Marii Britanii.

Britanicii, majoritari de religie protestantă sau catolică, au sărbătorit Sfintele Paști duminica trecută, 4 aprilie.