O înţepătură de căpuşă face ca în majoritatea cazurilor capul acesteia să rămână înfipt în pielea noastră. Scopul e să extragem căpuşa cu tot cu cleştii cu care s-a ataşat, nu numai corpul său.De obicei recurgem la o pensetă pentru a extrage căpuşa din locul în care s-a înfipt. Dacă însă vom folosi metoda prezentată în acest filmuleţ, vom scăpa foarte uşor de alte intervenţii medicale sau chiar complicaţii nedorite.

Tot ce trebuie să facem este să înmuiem un beţişor de urechi în apă şi să să rotim cu atenţie, presând uşor beţişorul cu vată în jurul ei.După câteva răsuciri căpuşa va ieşi la suprafaţa pielii fără ca vreo parte a corpului ei să se rupă şi să rămână în piele.

Este foarte important ca după ce căpuşa a fost eliminată, să ne spălăm pe mâni şi folosim apă şi săpun pentru a curăţa porţiunea de piele afectată. Apoi aplicăm soluţie antiseptică: spirt, iod sau betadină.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews