ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au fost prezenţi vineri seara la Templul Coral din Bucureşti, la evenimentul dezbatere e ”Decalogul - fundament al justiţiei” organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România. 

Klaus Iohannis a refuzat să își mai țină discursul, după ce inițial, conform programului, preşedintele trebuia să fie primul vorbitor, însă organizatorii i-au dat cuvântul Patriarhului Daniel, apoi lui Victor Ponta. Vizibil iritat, când a fost invitat să-ți țină discursul, după premier, Iohannis a dat din mână că nu mai vrea. A fost nevoie de insistențe pentru ca acesta să-și țină totuși discursul.

"Dacă președintele știa că vorbește primul și a văzut că nu vorbește primul, normal că s-a supărat. nu știu cine a schimbat programul. Se poate să  fi fost o eroare. Eu l-am rugat să țină seama de plecăciunile unui om bătrân”, a declarat ulterior Aurel Vainer, deputat, explicând că el l-a rugat pe Iohannis să își țină totuși discursul.

Evenimentul a fost organizat de Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România cu ocazia sărbătorii Şavuot, care aminteşte de momentul în care Moise a primit Tora pe Muntele Sinai. Respectând tradiţia, şeful statului a purtat tot timpul pe cap kipa, scufia tradiţională evreiască. Premierul, în schimb, a venit cu capul descoperit şi aşa a şi asistat la ceremonii.