ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Transbucegi este o şosea montană care face legătura între Sinaia şi Platoul Bucegilor, recent asfaltată, dar care rivalizează cu mult mai celebrele Transfăgărăşan şi Transalpina ca spectaculozitate. 

Turiştii care îşi petrec vacanţa pe Valea Prahovei în această vară trebuie să încerce şoseaua alpină Transbucegi, un drum mai puţin cunoscut în comparaţie cu Transfărăşan şi Transalpina, informează tai-tai.net.
 
Şoseaua are 20 de kilometri, însă doar 17 sunt asfaltaţi. Pentru cei interesaţi, accesul se face din drumul ce leagă Sinaia de Târgovişte, înainte ca acesta să ajungă la Cabana Cota 1.000, iar altitudinea la care ajunge este de 1.925 de metri. Cei care aleg acest traseu trebuie să conducă atent, deoarece încă n-au fost trasate marcajele, iar semnele de circulaţie şi parapeţii încă n-au fost montate.

Acestea nu sunt însă singurele drumuri de vis din România. Şoferii îşi pot testa abilităţile pe TransRarău, pe Valea Oltului, pe culoarul Rucăr-Bran, Defileul Jiului sau Cheile Bicazului.