UPDATE: Cel mai recent fenomen: furtuni în Nord-Estul ţării, în Neamţ, şi pe Valea Prahovei. Staţiunea Buşteni a fost inundată după o ploaie torenţială puternică.
 
Meteorologii au emis în cursul zilei de duminică mai multe avertizări COD GALBEN de tip nowcasting pentru vreme instabilă în Vestul ţării. Judeţele Timiș, Sibiu şi Brașov au trecut prin episoade de instabilitate puternică.
 
În județul Neamț: îndeosebi zona localităților: Piatra Șoimului, Borlești, Tazlău, Rediu, Cândești, județul Suceava: zona de munte a județului, indseosebi localitățile Poiana Stampei, Vatra Dornei, Neagra Șarului -  cantități de precipitații care local pot depăși 25..30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină, intensificări ale vântului care trecător pot avea și aspect de vijelie
 
În județul Covasna, se semnalează frecvente descărcări electrice, averse de ploaie de 25 l/mp, grindină de dimensiune mică și medie, intensificări ale vântului.
 
În județul Braşov, mai ales în zona localităților: Jibert, Ticușu, Șoarș și Hoghiz, Măieruș, Apata, Racoș; local județul Mureș, mai ales în sud-estul județului, în aria delimitată de localitățile: Sighișoara, Daneș, Apold, Saschiz, Albești; local județul Harghita, mai ales în zona delimitată de localitățile: Toplița, Gălăuțași, Subcetate, Remetea, Lazarea, Voslobeni, Bălan, Gheorghieni, Tulgheș, Borsec - s-au semnalat frecvente descărcări electrice, averse de ploaie de 25 l/mp, grindină de dimensiune mică, intensificări ale vântului.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews