Podul feroviar de pe Nistru dintre Tiraspol și Bender (Tighina) va fi vopsit de separatiștii transnistreni în culorile drapelului Rusiei și ale așa-zisului 'steag' al Transnistriei.
 
Această acțiune a separatiștilor transnistreni se înscrie în seria pregătirilor pe care Tiraspolul le face pentru marcarea, la 2 septembrie, a 25 de ani de la separarea regiunii de Republica Moldova.

"Vopsirea podului în culorile steagurilor Rusiei și Republicii Moldovenești Nistrene simbolizează relațiile prietenești dintre cele două state'', a declarat un reprezentant de la căile ferate din stânga Nistrului pentru postul de televiziune de la Tiraspol, informează Agerpres.
 
Lucrările au început deja, iar o parte a podului deja a fost vopsit în culorile alb, roșu și albastru, ale drapelului rusesc.

Sursa citată a mai precizat că podul va fi vopsit până la 25 august, toate cheltuielile urmând să fie suportate de căile ferate transnistrene.

Data de 2 septembrie este considerată de liderii separatiști de la Tiraspol ca fiind ziua independenței, iar în regiune sunt organizate în această zi manifestări dedicate acestei 'sărbători'.

Transnistria și-a autoproclamat independența la 2 septembrie 1990, independență ce nu a fost însă recunoscută pe plan internațional. Chiar dacă Rusia declară că susține integritatea teritorială a Republicii Moldova, unii oficiali de la Moscova recunosc practic existența Transnistriei ca stat.