ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Podul feroviar de pe Nistru dintre Tiraspol și Bender (Tighina) va fi vopsit de separatiștii transnistreni în culorile drapelului Rusiei și ale așa-zisului 'steag' al Transnistriei.
 
Această acțiune a separatiștilor transnistreni se înscrie în seria pregătirilor pe care Tiraspolul le face pentru marcarea, la 2 septembrie, a 25 de ani de la separarea regiunii de Republica Moldova.

"Vopsirea podului în culorile steagurilor Rusiei și Republicii Moldovenești Nistrene simbolizează relațiile prietenești dintre cele două state'', a declarat un reprezentant de la căile ferate din stânga Nistrului pentru postul de televiziune de la Tiraspol, informează Agerpres.
 
Lucrările au început deja, iar o parte a podului deja a fost vopsit în culorile alb, roșu și albastru, ale drapelului rusesc.

Sursa citată a mai precizat că podul va fi vopsit până la 25 august, toate cheltuielile urmând să fie suportate de căile ferate transnistrene.

Data de 2 septembrie este considerată de liderii separatiști de la Tiraspol ca fiind ziua independenței, iar în regiune sunt organizate în această zi manifestări dedicate acestei 'sărbători'.

Transnistria și-a autoproclamat independența la 2 septembrie 1990, independență ce nu a fost însă recunoscută pe plan internațional. Chiar dacă Rusia declară că susține integritatea teritorială a Republicii Moldova, unii oficiali de la Moscova recunosc practic existența Transnistriei ca stat.