Între 24-26 iulie, la Mânăstirea Sâmbăta de Sus, din Făgăraș, au avut loc Zilele Rezistenței Naționale. Evenimentul s-a aflat la a șasea ediție. 

Evenimentul s-a desfășurat sub semnul comemorării a 70 de ani de la instaurarea comunismului în România și a fost organizat de către Fundația "Ion Gavrilă-Ogoranu" în parteneriat cu Federația Română a Foștilor Deținuti Politici Luptători Anticomuniști și Asociatia Foștilor Deținuti Politici – Făgăraș.

În ultima zi, duminică 26 iulie, s-a făcut pomenirea luptătorilor în rezistenţa armată făgărăşeană de către un sobor de preoți. Părintele Constantin Necula, consilierul Mitropolitului Ardealului, a ținut să spună câteva cuvinte la finalul slujbei.

Discursul său este cu atât mai remarcabil cu cât a venit pe fondul promulgării legii antilegionare, care pedepsește promovarea cultului persoanelor și concepțiilor legionare, iar mulți dintre luptătorii anti-comuniști au fost legionari.
 

"Uitați-vă la idolatria de acum și cărui Dumnezeu viu au slujit ei atunci. Munții noștri aur poartă, dar aurul nostru stă îngropat în cimitirele noastre, între cei care așteaptă învierea Mântuitorului Hristos, ca pe o judecată finală. 

N-am venit doar să privim o cruce, ci să o învelim în tricolor pentru că această cruce s-a înfipt în mijlocul Făgărașului, în virtutea în celor care au purtat tricolorul în jurul inimii pentru ca să nu se piardă crucea lui Hristos. Fiecare neam își merită locul. 
 
Il rog pe Dumnezeu să se mai nască măcar o dată la 1.000 de ani, o generație care să nu moară alergând spre vest, ci să învețe să moară pământul țării. Suntem într-o clipă de cumpănă pentru țară", a spus printre altele, părintele.
 Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews