ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis a declarat pentru televiziunea publică germană că lupta împotriva corupţiei reprezintă o prioritate. Acesta a anunţat pentru prima dată în termeni clari o  acţiune la Curtea Constituţională a României pentru contestarea modificărilor aduse Codului Penal. 

 "Mă gândesc serios la asta", a declarat Klaus Iohannis, întrebat dacă va contesta la Curtea Constituţională modificările aduse Codului Penal, de natură să împiedice lupta anticorupţie. El a explicat care este procedura în astfel de situaţii, conform TVR.

"Lupta împotriva corupției nu este o pasiune a mea, ci e o necesitate pentru România, dacă vrea să se dezvolte", a subliniat președintele. Jurnaliştii germani plasează declaraţia preşedintelui într-un context mai larg al declaraţiilor politice publice pe tema modificărilor Codului Penal şi al acuzelor aduse de media online privind "tăcerea" şefului statului în privinţa acestui subiect. Totodată, Klaus Iohannis a subliniat că România ar fi un avantaj pentru spaţiul Schengen.

"România este pe deplin pregătită pentru aderare, a fost un generator de securitate pentru întreaga regiune și nu ar slăbi zona Schengen, ci ar fi un avantaj pentru statele membre", a susţinut preşedintele.