ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de persoane, majoritatea simpatizanți ai Partidului Mișcarea Populară, au protestat împotriva lui Victor Ponta, în Piața Victoriei.

Manifestația, în care s-a cerut demisia premierului, s-a lăsat cu incidente.

"S-a intervenit în momentul în care unii protestanți au vrut să spargă lanțul de jandarmi și să intre pe partea carosabilă, printre mașinile care circulau regulamentar", a declarat pentru Realitatea TV Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.

A fost al doilea moment în care manifestanții anti-Ponta s-au ciocnit cu forțele de ordine, primul având loc în jurul orei 12:00, atunci când membrii și simpatizanții s-au reunit pentru prima oară pentru a protesta împotriva premierului. 

Manifestanții au scandat: "Ponta a promis 1.000.000 de locuri de muncă. Ponta a făcut 72.000 de şomeri", "Ponta, pentru noi, este Ceauşescu doi!", "Ponta, ţara nu-i a ta!".

Liderul PMP a fost imobilizat pentru că a ieșit din rândurile protestarilor. Manifestațiile nu au fost aprobate de către Primărie.