ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marșul homosexualilor, desfășurat duminică la Chișinău, a stârnit proteste din partea unei părți a societății, arată unimedia.md.

Astfel, unii enoriașii și preoți au dorit să întrerupă parada comunității LGBT, dar au intrat în conflict cu forțele de ordine. Cetățenii s-au arătat furioși pentru că oamenii legii îi apără pe manifestanți și astfel s-a ajuns la îmbrânceli. Șase persoane au fost reținute.

Deși au fost mobilizați câteva sute de reprezentanți ai forțelor de ordine, aceștia nu au reușit să-i împiedice pe protestari să arunce cu ouă, unul ajungând la picioarele ambasadorului american, James Petit.

După trecerea participanților la parada gay, preoții au aruncat cu aghiazmă pe traseu. Conform poliției, la marșul homosexualilor au participat aproximativ 100 de persoane.