Marșul homosexualilor, desfășurat duminică la Chișinău, a stârnit proteste din partea unei părți a societății, arată unimedia.md.

Astfel, unii enoriașii și preoți au dorit să întrerupă parada comunității LGBT, dar au intrat în conflict cu forțele de ordine. Cetățenii s-au arătat furioși pentru că oamenii legii îi apără pe manifestanți și astfel s-a ajuns la îmbrânceli. Șase persoane au fost reținute.

Deși au fost mobilizați câteva sute de reprezentanți ai forțelor de ordine, aceștia nu au reușit să-i împiedice pe protestari să arunce cu ouă, unul ajungând la picioarele ambasadorului american, James Petit.

După trecerea participanților la parada gay, preoții au aruncat cu aghiazmă pe traseu. Conform poliției, la marșul homosexualilor au participat aproximativ 100 de persoane.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews