ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce parlamentul de la Atena urmează să voteze acordul impus de creditori, sute de greci au ieșit în stradă, în Piața Syntagma, pentru a protesta față de aceste măsuri, cu care premierul Alexis Tsipras a fost de acord în negocierile cu Eurogrupul.

Oamenii se află în centrul Atenei de mai multe ore și până la un punct, protestul a fost pașnic. Însă spiritele s-au încins iar protestatorii au aruncat cu cocktail-uri molotov în timp ce poliția a folosit gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. În paralel, angajații publici și farmaciștii sunt în grevă de 24 de ore . Și ei au mărșăluit în centrul Atenei pentru a spune NU noului acord cu Eurogrupul.

Rețele de socializare s-au umplut de imagini din timpul protestului, iar unele voci susțin că o mașină a unei televiziuni a fost incendiată.
 
În vreme ce străzile au devenit un ring de luptă între poliție și protestatari,  Tsipras le-a cerut parlamentarilor să-l sprijine, potrivit The Guardian.