ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reţeaua teroristă Stat Islamic susţine că a decapitat un ostatic croat, în vârstă de 30 de ani, care fusese capturat în nordul Egiptului dar autenticitatea imaginilor  nu a fost confirmată deocamdată, informează Reuters

Gruparea teroristă Wilyat Sina (Stat Islamic în Provincia Sinai) a prezentat miercuri imagini de la executarea cetăţeanului croat Tomislav Salopek, răpit în iulie în apropiere de Cairo.

Abu Bakr al-Bagdadi, liderul reţelei teroriste Stat Islamic, a interzis recent prezentarea înregistrărilor video cu decapitările ostaticilor.

Cu toate acestea, imaginile prezentate miercuri nu au putut fi autentificate de experţi independenţi.

Grupul terorist Stat Islamic în Provincia Sinai ameninţase săptămâna trecută că va executa ostaticul croat dacă autorităţile egiptene nu vor elibera femei musulmane deţinute.

Tomislav Salopek, un cetăţean croat în vârstă de 30 de ani, fusese capturat de militanţi ai reţelei Stat Islamic pe 22 iulie, în nordul Egiptului.

Nu este clar dacă ostaticul a fost deţinut în Egipt sau dacă se afla în altă ţară.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă regiuni din nord-vestul Irakului, din nordul Siriei, din nordul Egiptului şi din nordul Libiei, unde a proclamat un "califat islamic".