ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Compania Facebook a lansat "Instant Articles", proiect prin care găzduiește direct pe platforma sa conținut realizat de nouă instituții mass-media, respectiv The New York Times, National Geographic, BuzzFeed, NBC News şi The Atlantic,The Guardian, BBC News, Spiegel şi Bild.

Deocamdată, proiectul funcționează doar pe iPhone, însă se dorește extinderea proiectului astfel încât să fie suportat și de alte platforme.

Unul din motivele pentru care aceste companii au acceptat să apară pe această platformă este acela că acestea pot să vândă sau să plaseze reclame direct în aceste articole și să păstreze toate veniturile. De asemenea, acestea pot alege să permită facebook să vândă publicitatea pentru aceste materiale, iar rețeaua lui Mark Zuckerberg va primi 30% din încasări.