ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vântu s-a arătat extrem de dezamăgit de prestația președintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, după ce acesta s-a lăsat convocat de către un funcționar al Ambasadei SUA la București.

SOV a declarat că Tăriceanu și-a pierdut respectul de care se bucura ca președinte al Senatului României, ca al doilea om în stat.

"Președintele Senatului României nu trebuie să se ducă precum un milog, așa cum s-a dus Băsescu cu ani în urmă, să pupe poala caftanului să-l renumească. Nu avea ce căuta acolo. El avea prerogative să cheme reprezentanții ambasadei, nu invers. Când intrau romanii într-un ținut, chemau șefii de trib și le dădeau indicații. Cam asta s-a întâmplat", a spus Vântu, pe facebook.

Omul de afaceri a afirmat că nu se mai păstrează nici măcar aparențele.

"E o rușine națională. Suntem stat independent. Avem conducătorii noștri, instituțiile noastre. Modul absolut jenant, în care americanii nici nu mai salvează aparențele, să arate că ne conduc, că liderii noștri nu sunt altceva decât niște marionete în mâinile lor. Oameni de paie. Să se ducă numărul 2 în stat? Cu această ocazie mi-am pierdut respectul pentru instituția Senatului, pentru Tăriceanu, un om politic pe care l-am apreciat", a declarat Sorin Ovidiu Vântu.