ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe internet circulă un video foarte popular, în care apare un bebeluș care-și întâlnește pentru prima dată mătușa (sora geamănă a mamei). Este fascinant să vezi bucuria cu care o întâmpină micul Felix, apoi cum se uită fix la mama lui, spunând parcă "Tu ești mama mea.”

Se pare că bebelușii sunt în stare să recunoască fețele la vârste foarte mici, după cum reiese dintr-un studiu publicat recent.

Oamenii de știință de la University of Louvain din Belgia au montat electrozi pe capul a 15 bebeluși cu vârste de la 4 la 6 luni și le-au arătat o succesiune rapidă de imagini cu fețe umane, amestecate cu imagini de animale, plante și obiecte (ca de exemplu lampă sau telefon). Vizualizarea fețelor a activat o zonă din emisfera dreaptă, cea responsabilă cu recunoașterea fețelor.

Au mai fost cercetări anterioare asupra recunoașterii fețelor de către bebeluși, printre care cel foarte cunoscut studiu din 1991 al University of Texas în Austin, care arăta că bebelușii preferă să privească fețe atractive. Chiar și nou-născuții aveau aceeași preferință, evidențiată în urma unui studiu din 2000 publicat în Infancy – care afirma, conform psihologului Alan Slater, PhD – "atractivitatea nu este numai în ochiul celui care percepe/observatorului, ci este și în ochiul nou-născutului, posibil chiar dinainte de naștere.”

Bebelușii preferă corpurile mai plinuțe, conform unui studiu din 2013 publicat în Journal of Experimental Child Psychology, potrivit stiripentruviata.ro.
 
Când li se arată imagini cu bărbați musculoși, antrenați și altele cu bărbați grăsuți obișnuiți, bebelușii se fixează pe cei mai dolofani.