ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un atac armat comis, joi, într-o sală de cinema din statul american Louisiana s-a soldat cu moartea a trei persoane, între care autorul atacului, şi rănirea altor şapte, dintre care o parte se află în stare critică.

Astfel, un individ a deschis focul joi într-o sală de cinema din Louisiana (sudul Statelor Unite), omorând două persoane și rănind alte șapte, înainte de a-și pune capăt zilelor, a anunțat poliția locală, conform Agerpres.

Incidentul s-a produs în jurul orei locale 19:20, la un cinematograf din oraşul Lafayette, în timpul proiecţiei filmului „Trainwreck”. Conform poliţiei, la momentul producerii atacului, în sală se aflau în jur de 100 de persoane.

Atacatorul a fost descris de poliție ca un bărbat alb, în jur de 50 de ani, și care a murit în urma unei răni pe care singur și-a provocat-o. Acesta a fost identificat de poliţişti, însă numele acestuia nu a fost deocamdată făcut public.

Persoanele rănite în timpul atacului au fost transportate de urgenţă la spital, una dintre victime fiind ulterior externată, iar o alta fiind supusă unei intervenţii chirurgicale.

Motivul atacului nu este deocamdată cunoscut, însă atacatorul avea antecedente penale din urmă cu câţiva ani.

Incidentul are loc la doar câteva zile după ce James Holmes, autorul unui atac similar produs în 2012 într-un cinematograf din Colorado, a fost găsit vinovat de omucidere, în procesul în care este inculpat pentru 166 capete de acuzare. Atacul de atunci s-a soldat cu 12 morţi şi 70 de răniţi, iar o sentinţă în acest caz este aşteptată în această perioadă.