ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un complex de căsuțe așezate pe piloni în mijlocul apei se construiește la Berzasca, în județul Caraș-Severin, pe Clisura Dunării, devenind primul sat lacustru din România. 

Cele 30 de locuințe sunt destinate exclusiv turiștilor, care vor putea admira Dunărea chiar din mijlocul ei.

Întregul sat va fi format din două insule, Egreta si Pelicanul, fiecare cu cate 15 bungalouri. Căsuțele sunt legate între ele prin faleze suspendate, dar vor fi create și pontoane pentru pescari și locuri speciale pentru ambarcațiuni, alei pentru pietoni, o pista pentru biciclete, dar si un port turistic, informează Opinia Timișoarei.

Lucrările au început deja, iar prima parte a acestora va fi gata la sfârșitul acestei veri.
 
”Satul lacustru din Berzasca va funcționa în regim hotelier. Este primul de acest gen din România și se face cu bani europeni de către un investitor privat. Pentru inceput vor functiona doar 15 bungalouri, însa investiția continua până la realizarea tuturor celor 30 de bungalouri. Turiștii vor veni și se vor putea caza aici”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, primarul din Berzasca, Petru Nicolae Furdui.