ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Campania publicitară a unei cunoscute farmacii româneşti atrage atenţia asupra unei probleme grave: tot mai mulţi copii sunt bombardaţi cu tehnologie de la vârste foarte fragede şi nu mai reuşesc să-şi dezvolte abilităţi care acum câţiva ani erau considerate fireşti.

Conform unor studii prezentate de Asociația Dascălilor Români şi Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă, oamenii de ştiinţă au ajuns la următoarele concluzii:

lectura pe suportul digital este de la 20% până la 30% mai înceată decât pe suport de hârtie şi cu 50% dacă este vorba de lectura online;  
- Lectura efectuată pe monitor consumă mai multe resurse mentale decât cea pe hârtie şi totodată face mai dificil procesul de reamintire a textului citit odată ce cititorul termină de parcurs materialul respectiv. 

-Lucrul pe computer conduce la un nivel mai înalt de oboseală şi la o senzaţie crescută de stres aferentă respectivei sarcini. 

- Citirea de naraţiuni lineare şi texte descriptiv-explicative pe un ecran conduce la o înţelegere mai slabă a textelor lecturate decât citirea aceloraşi texte de pe hârtie  

- Citirea de naraţiuni lineare şi texte descriptiv-explicative pe un ecran conduce la o înţelegere mai slabă a textelor lecturate decât citirea aceloraşi texte de pe hârtie  

- Din punctul de vedere al memoriei, citirea de pe ecran reduce capacitatea memoriei de lucru  dar şi memoria de lungă durată, deoarece procesarea informaţiei de pe support digital, cand este implicat multitsking-ul nu se face pe hippocampus, zona din creier care răspunde de procesul de memorare, ci în striatum".