ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Drumarii au curăţat Transalpina şi primii temerari au traversat deja drumul. Chiar dacă nu este încă deschisă oficial, drumul poate fi parcurs doar pe un sens de mers şi pe propria răspundere.
 
Câţiva turişti au filmat drumul de la Rânca la Obârşia Lotrului şi au postat filmul pe YouTube. Se observă că în unele locuri zăpada are chiar şi 5 metri.

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Transalpina este drumul ce leagă Oltenia de Transilvania, între localitățile Novaci și Sebeș. Oficial, drumul este închis din cauza lipsei parapeților de protecție. Iarnă accesul este însă interzis pe acest drum. 
 
Transalpina traversează zone de o frumuseţe rară. Chiar şi Mihail Sadoveanu a fost cucerit de aceste locuri pe care le-a descris în "Valea Frumoasei" şi "Bradu Strâmb". Există chiar şi o cabană pe care scriitorul a ridicat-o în Valea Sebeşului în anul 1927.