ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Viena pregătirile pentru cea de-a 60-a ediție a concursului Eurovision sunt în toi. Pentru a dovedi că sunt toleranți, austriecii au decis să instaleze semafoare pentru pietoni cu simboluri „gay-friendly”.

De acum înainte, culoarea roșie a semaforului pentru pietoni va afișa imaginea unui cuplu de același sex care se ține de mână (în cazul fetelor) sau după gât (în cazul băieților). Iar culoarea verde va afișa un cuplu care merge ținându-se de mână, deasupra lor fiind o inimioară.

Campania lansată de autorităţile locale vizează prezentarea Vienei ca un oraş lipsit de idei preconcepute, dar şi îmbunătăţirea normelor de siguranţă a traficului rutier, întrucât aceste simboluri neobişnuite atrag mai uşor atenţia şoferilor şi a pietonilor, a declarat o purtătoare de cuvânt a municipalităţii.
 
În 2014, interpretul travestit Conchita Wurst a câştigat concursul Eurovision, pentru Austria, cu melodia „Rise like a Phoenix” şi a devenit ulterior un ambasador al cauzei gay pe plan mondial.
 
La ediția din acest an a concursului Eurovision participă 40 de ţări. Semifinalele au loc în 19-21 mai, iar finala pe 23 mai. România este reprezentată de trupa Voltaj.