ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vineri, 5 iunie, a avut loc în Piaţa Constituţiei din Bucureşti primul concert din seria de şapte pe care renumitul Andre Rieu le va susţine în România.

Primul concert a fost de fapt ultimul anunţat, astfel că nu toate biletele s-au vândut, iar organizatorii au renunţat la ultimul sector de scaune şi au comasat spectatorii mai în faţă. Organizarea a fost ireproşabilă, iar la ora 20:30, exact cum era anunţat, şi-a făcut apariţia faimoasa Johann Strauss Orchestra condusă de olandezul Andre Rieu. Aceştia au urcat pe imensa scenă aflată în faţa Palatului Parlamentului printre spectatori. Două ecrane uriaşe au făcut ca show-ul să fie urmărit fără probleme din orice colţ la pieţei. Cei care nu au avut bilet au văzut concertul de la balcoanele blocurilor din piaţă, din grădina Palatului Parlamentului sau de lângă gardul care limita accesul la spectacol.

Rieu i-a cucerit pe români încă de la primele acorduri, iar prima piesă pe care a cântat-o a fost The Second Waltz a lui Dmitri Shostakovich, cea care l-a consacrat pe dirijor şi a sa orchestră. Au urmat arii celebre şi nu a fost moment în care Andre Rieu să nu interacţioneze cu publicul. 

Momentul culminant a spectacolului a fost apariţia lui Gheorghe Zamfir. "De mic am fost fanul său", a spus Rieu, care l-a invitat apoi pe scenă faimosul naist. Zamfir a interpretat aproape plângând The Lonely Shepherd, acompaniat de Rieu. Şi spectatorii au fost vizibil emoţionaţi, mulţi ascultând melodia cu lacrimi în ochi. În finalul concertului, Zamfir a urcat din nou pe scenă alături de câţiva instrumentişti şi de un ansamblu de dansatori de muzică populară.

Concertul s-a terminat după trei ore cu un frumos foc de artificii.
 
Sursa video: www.tai-tai.net